Recents in Beach

Harayuku Japonya'dan tüm dünyaya!




Harayuku Tokyo'da bir semt, fakat aynı zamanda bütün dünyada hakim olmaya başlayan bir stilin adı. Bazı insanlar bunu çok abartılı bulurken, bazıları çok hoş buluyor. Ya sen?



Üniforma yerine
Japonya'da, onlu yaşlardaki gençler uzun bir süredir üniforma giymek zorundalar. Eee tabii, doğal olarak bazen bundan bıkıyorlar. Bu nedenle, serbest zamanlarında tamamen farklı bir şey, daha az geleneksel olan bir şey giyiyorlar. Harayuku stili böyle doğmuş. Bu stil adını, Japon akranlarımızın Tokyo'da bulunmaktan hoşlandıkları bir semtten alıyor. Artık okulda geçen zorlu bir günden sonra ortalıkta bireyselliklerini kıyafetleriyle sergileyerek ortalıkta cirit atıyorlar.



Teşekkürler, Gwen!
Harayuku yandaşları ünlü şarkıcı Gwen Stefani'ye böyle seslenebilirler. Neden mi? Çünkü bu stil onun sayesinde dünyada popüler hale geldi. Şarkıcı uzun zamandır tuhaf giysilerden hoşlanıyordu, bu nedenle Harayuku'dan hoşlanmasına şaşmamak gerek. Şarkıcı böyle giyinmeye başlamakla kalmadı, şarkılarından birine de 'Harayuku kızları' ismini verdi ve bir video klibindeki gösteri için Japon kızlarını davet etti.



Cesaret ve özgünlük
Bunlar Harayuku`nun ana özellikleri. İçinde göze çarpan belli bir giysi grubu veya renk paletinde önceliği alan bir renk yok. Giysinin orijinal stile sahip olması ve kendini göstermesi yeterli. Genellikle, görünüş itibarıyla birbiriyle uymayan giysilerin kombinasyonuyla elde ediliyor. Ayrıca ikinci el bir şey satın alabilir ve buna kendi arzuna göre yeni bir şeye dönüştürebilirsin. Olmazsa olmaz dağınık saçlar, renkli makyaj ve biraz takı. İşte artık bir Harayuku kızısın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar