Recents in Beach

Topuklu Bayan



Ayakkabılar, şıpıdıklar... Alçak topuklu, hatta topuksuz ayakkabılar modaya hakim oldu. Bunlar eski ince ve sivri uçlu ökçeleri gölgede mi bırakacaklar?



Ya da şöyle soralım, son zamanlarda kim yüksek topuklu ayakkabı giyiyor ki?



Dükkanlar cart kırmızılı olanından sarısına ve hatta leopar desenlisine kadar rengarenk babet papuçlarıyla dolu. Uzun zamandır kayıplarda olan kış nedeniyle bu sonbahar ayakkabıları hala her yerde satın alınıyor. Karnaval zamanında bunları giymek için önümüze çok fırsat çıkacak! Hava nasıl olursa olsun!



Ayakkabı tezgâhları arasında dolaşıp karıştırırken önümüze hep alçak topuklu botlar çıkıyor. Olağanüstü renk zenginliği, deri olanları, bilekten biraz büzgülü olanlar. Hepsi bu!



Doğruya doğru. Kadınların çoğu artık rahatsız ince topuklu sivri burunlu ayakkabı giymek istemiyorlar. Bir koltukta on karpuz taşıdığın günü, ayağını cendereye alan ayakkabıları ayak bağı etmene gerek yok. Bu arada, okulda yeni ayakkabılar giyerek parlamak da pek mümkün değil, çünkü bunların forsu ancak vestiyerin kapısına kadar geçerli. Okul papuçları konusuna girmeyelim, çünkü bu çok hassas bir konu. Beceriksiz adımlarla sendeleyerek yürüyen yüksek ökçeli rahatsız edici ayakkabılar içinde ayaklarını deforme eden kızlar konusuna da girmesek iyi olacak.
Fakat yine de yüksek ökçelerin dişiliğin bir özelliği olması da boş laf değil. Ökçeli terlikler, çizmeler veya botlar giymek bazen çok daha çekici görünebilir.



Burada bir konuyu vurgulamak yerinde olacak; hepimizin elbise dolabında alçak topuklu ayakkabılar olmasına karşın, hayatımızdaki her önemli etkinlikte yüksek topuklu ayakkabı giyiyoruz. Önemli gecelerde veya önemli iş görüşmelerinde. Ayrıca çok hoş görünmek istediğin zamanlarda, örneğin bir gezintide yüksek topuklu giyiyorsun. Bunun bir kerameti olması gerek. Yüksek topuklu ayakkabılara önem mi veriyorsun? Peki neden?

Yorum Gönder

0 Yorumlar