Recents in Beach

Meyvelerle En Sağlıklı Beden Ölçüleri


 Bugün ciddi anlamda değinmek istediğim konu modadan biraz uzak ancak bir yandan da baktığımızda çok iç içe. Her zaman modası geçmeyecek olan tek şey bedenimizin sağlıklı kalmasıdır. Özellikle de meyveler bu konuda en büyük yardımcılarımız. Peki  hangi meyvede kaç kalori var? Kanal D’ de Ender Saraç’tan dinlediğim kadarıyla yazıyorum buyrun;

1-      Yeşil Elma; Orta boy ir yeşil elma özellikle tok tutmasıyla meşhurdur. Yaklaşık 50-55 kal.


2-      Şeftali; Büyük bir C vitamini kaynağıymış. Yaklaşık orta boy bir şeftali 55-56 kal.

3-      Nektarin; Erik ve şeftalinin genleriyle elde edilen bir meyveymiş. Şeftaliden Yüzde 10 daha az kalorili yani 48-50 kal.

4-      Bir Dilim Karpuz; Yaklaşık 108 kalori. Eğer bir porsiyon olarak yani ince dilime 3 dilim kadar tüketirseniz sanırım yeterli bir ara öğün olacaktır.


5-      Muz; Özellikle ciddi bir potasyum kaynağıymış. Aşırı terlemede sonra tüketildiğinde hem kaybedilen sodyumun yerine geçermiş hem de vücudu dengelermiş. Eğer bir öğün geçirmek istiyorsanız 3-4 ceviz bir bardak yağsız süt ve orta boy bir muzla bütün ihtiyacınız olan besin değerlerine kavuşursunuz.

6-      Mürdüm Eriği; 1 tanesi 16 kaloriymiş. Yani 2-3 tane yerseniz yeterli olacaktır sanırım.

7-      Armut; 1 adet orta boy 58-60 kal.

8-      İncir; 1 adet incir 48 kal. Yalnız içindeki çekirdekleri iyi bir çinko kaynağı…
Programdan hatırladıklarım bu kadar ayrıca Ender Saraç’ın eklediği bazı şeylerde şunlar. Meyvelerin ya ara öğünlerde ya da aç karnına tüketilmesini öneriyor. Çükü çok çabuk sindirildiği için kan şekerinin fırlamasına sebep oluyor. Bunun için de önerisi tarçın. Tarçını ya meyvenin üzerine ya da sonradan 1 çay kaşığı olarak tüketin. Vücutta güzel bir temizlik için de meyveden sonra 1 bardak yeşil çay ya da  1 fincan şekersiz Türk Kahvesi öneriyor.
 Tam olgunlaşmamış meyvelerin olmuşlara göre daha az şekere sahip olduğu için daha çok tüketilebileceğini söylüyor. 
 Naçizane ben de kendi fikrimi belirtmek istiyorum. Özellikle kan şekerine hassasiyeti olan ve ilerde şeker hastası olma ihtimali çok yüksek bir insanmışım. Bunu nereden anladım onu da yazayım şüphelenenler de bir şeker yüklemesi testi yaptırsın. Özellikle yemek yedikten en fazla 1 saat sonra kan şekerim düşerdi son birkaç yılda. Ailemde de çok fazla şeker hastası olduğu için korktum ve doktora gittim. Testlerin sonucu güzeldi ancak dikkatli olmam gerektiğini söyledi. Normal bir insana göre yüzde elli daha hızlı kan şekerim düşüyormuş. Neyse yapmam gerekenlerin en başında beyaz şeker ve un kullanımını azaltmalı şekeri daha doğal yollardan almalıymışım. Çok öğün az yemek prensibine uymalıymışım vs. Nereden nereye geldik. Meyveler de özellikle doğal şeker ve vitamin mineral kaynaklarıdır. Bana göre de sağlıklı yaşamın en değerli parçalarıdır. Bazı insanlar görüyorum meyve sevmiyorlar. O kadar garip geliyor ki bana bebekliğimden beri hatırladığım en güzel şeyler bahçelerden meyve çaldığım zamanlar olmuştur. O yüzden lütfen çocuklarınıza meyve yemeyi öğretin. Abur cubur yerine meyve alın onlara bırakın çocuğunuz şekerin, çikolatanın tadını bilmesin ama sağlıklı bir yaşamı olsun. 4 yaşına kadar abur cubur ve tatlı olarak meyve yesin. İlerde siz de ne kadar doğru yaptığınızı göreceksiniz. Hem sağlıklı hem de enerjik bir çocuğunuz olacak. Ayrıca meyve yeme alışkanlığı olmayan büyüklere de sesleniyorum. Bir gün çikolata kriziniz tuttuğunda muz yiyin o zaman ne demek istediğimi anlayacaksınızJ
                Hepinize Püsküllü Belalardan uzak bol meyveli ve sağlıklı günler diliyorum.
                               http://puskulunbelasiolmayageldim.blogspot.com/

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. Bunun en iyi örneklerinden biri benim,tüm meyveleri yerim ve içime sığmayan farklı bir enerjiye sahip oluyorum.Herkese meyve yemesini öneririm.Mevsiminde tüm meyveleri yiyin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum ben de oyleyım bazen yemek yemem meyve yetıyr:)

      Sil
    2. Ben biraz abartanlardanım yemek sonrasında hemen meyve yiyorum :) Neşem,enerjim hiç eksik olmuyor pozitif olmamdaki en büyük nedenin o olduğunu düşünüyorum,güzel bir konuya değinmişsiniz:)

      Sil
    3. :) afıyet olsun tatlım:) Eger kıl yapmıyorsa sorun yok demekkı metabolızman hızlı:)

      Sil
  2. canim meyve sevmemeyi bir kere biraktik abuk subuk diyet doktorlari cikip meyve yemeyin diyorlar insanlara ya inanamiyorum deli olmak lazim bunu diyebilmek icin. Mesela su anda Dukan diyeti yapip butun gunu etle geciren insanlara uzulerek soyluyorum ki Dukan diyeti gorebileceginiz en sagliksiz rejimlerden birisidir. Ve kendisi fransada mahkemeliktir. Bircok insanda bobrek problemine sebep olan dengesiz diyetiyle 6-7 yil once fransada ortaya cikti. bu diyeti yapan insanlar o kilolari fazlasiyla geri aldiklari gibi bircok vitamin mineralden de yoksun kaliyorlar. Meyvesiz hayat olur mu yav:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu da bilinçsiz insan işi işte be güzelim ne dersin ki başka...

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Lütfen Sadece Konu ile ilgili yorumlar yapınız.
Yazdığınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak için yorum kutusunun altındaki E-Posta yolu ile abone ol; yazısına tıklayınız.