Recents in Beach

SAÇ KREMİ NASIL KULLANILMALIDIR?

 Herkese merhabalar, saçlarımızı çok seviyoruz parlak dolgun ve ışıl ışıl görünmesi için internette okuduğumuz hemen hemen her şeyi saçımıza sürüp zaman zaman uyguluyoruz itiraf etmem gerekirse  bunu bende yapıyorum :/ belkide mucize aramayı bırakıp klinik laboratuvarlarda test edilip bizler için hazırlanan saç kremlerini tercih etmemiz gereklidir. Bu arada klinik testler demişken son dönmede internette çok fazla dolaşan kozmetik ürünlerin tavşanlar üzerinde yapılan acımasız testlerini anlatan kısa animasyon filmini izlemişsinizdir eğer hala izlemeyenleriniz varsa videoyu sizler için burada paylaşıyorum.


''Son olarak şunu belirtmek istiyorum ki güzellik uğruna hiç bir hayvan acı çekmemeli ve ölmemeli.''

Sizlerden ricam lütfen bu yazımı paylaşıp klinik deneylerde hayvanları kullanan firmalardan ürün alışverişi yapayı bırakmanız ve bıraktırmanızdır.

 Konumuza dönecek olursak  Saç kremi şüphesiz ki şampuanlardan sonra en sık kullanılan bakım ürünüdür. Saçın daha sağlıklı, bakımlı, canlı ve güzel görünmesini isteyen çoğu kişi saç kremlerine yöneliyorlar. Peki nedir saç kremi? Nasıl kullanılır? Çeşitleri nelerdir? Kremler hakkında bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler nelerdir?

Kremlere dair önemli bilgiler nelerdir?

  • Saç kremlerini kullanımına göre ikiye ayırabiliriz. Biri şampuandan hemen sonra uygulanan ve durulanması gereken krem, diğeri ise banyodan çıktıktan sonra ıslak saça uygulanan fakat durulama gerektirmeyen saç kremidir.
  • Saç kremini seçerken saç tipinizi ve ihtiyaçlarınızı göz önüne almalısınız. Saçınızın düz veya kıvırcık olması, işlem görmüş yani boyatılmış ya da aşırı ısıya maruz kalarak yanması veyahut kuru veya yağlı olması kullanacağınız kremi belirlemede büyük rol oynayacaktır.
  • Saç kreminizi seçerken mutlaka içerisindeki maddelere göz atın. İçerisinde yabancı kimyasal maddeler bulunuyorsa o kremi kesinlikle tercih etmeyin.
  • Yağlı saç tipine sahipseniz, saç kremini kullanırken biraz daha temkinli davranın. Yoğun bir şekilde kullanılan saç kremleri saçınızın daha hızlı yağlanmasına neden olacaktır.
  • Siz siz olun saç kremini şampuan yerine kullanmayın. Saç kremi saçları temizlemez. Doğrudan saç derinize teması durumunda saç dökülmelerini de arttırır.


Durulama gerektirmeyen saç kremleri nasıl kullanılır?

Duştan sonra saçlarınızdaki fazla suyu bir havlu yardımıyla aldırın. Saçınız nemliyken elinize bir miktar durulanmayan saç kreminden alın ve kremi avucunuzun içinde dağıttın. Dağıttıktan sonra saçınıza uygulayın. Saçınıza uygularken saç diplerinize temas ettirmemeye özen gösterin. Ardından saçınızı tarayın ve kremin saçınıza düzgünce yayılmasını sağlayın.

Durulama gerektiren saç kremleri nasıl kullanılır?

Saçınızı şampuanla güzelce yıkayın ve durulayın. Sıcak su saçların yıpranmasına neden olur. Bu yüzden duşta olabildiğince soğuk su ile saçlarınızı durulamaya çalışın. Saçınızın aşırı ıslak olmamasına özen gösterin. Saçınızın uzunluğunu ve yoğunluğunu göz önüne alarak yeteri miktarda saç kremini elinize dökün. Kremi avuçlarınızın arasında dağıtın. Başınızı aşağı doğru eğip saç kremini saçın uçlarına uygulayın. Saç kreminin saç derinize temas etmediğinden emin olun. Birkaç dakika bekledikten sonra saçınızı iyice durulayın.  Saçınızda krem kalıntısı kalmadığından emin olun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar