Recents in Beach

EVDE GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI

   Herkese Merhabalar, COVİD-19 Gerçeği hepimizi maske takma zorunluluğu ile karşı karşıya bıraktı, hal böyle olunca gözlerimiz ön plana çıktı. Fakat göz çevremizde oluşan kırışıklıklar, mimik çizgilerimiz, göz torbalarımız yaşımızı ele verirken diğer taraftan gözümüzde oluşan bu deri deformasyonları bizi mutsuz ediyor Peki daha iyi, daha dinamik bir göz çevresi için neler yapabiliriz?


KALİTELİ UYKU
   Öncelikle ilk sırada kaliteli uyku geliyor, hani uzmanlar hep diyor ya en az 8 sat kaliteli bir gece uykusu uyumanız gerekiyor diye kesinlikle haklılar, tüm hücrelerimizin yenilendiği o harika zaman dilimi gece 11:00 - 02:00 arasında başlıyor ve bu saate uykuda olmak birincil önceliğiniz olmalı. Sosyal ağlarınızdan, sevdiğiniz blogu okumaya biraz erken veda edeceksiniz. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenmeli, bol su içmelisiniz günde minimum 2.5-3 litre (bu oran kişiden kişiye ve spor yapıp yapmama durumunuza göre değişkenlik gösterecektir.) Güneşten korunmalı direk güneşe maruz kalmamalısınız güneş koruyucularının yanında iyi bir güneş gözlüğü kullanmanızı tavsiye ederim. 



GÖZ ALTI MORLUKLARI NEDEN OLUR?

   Göz kapaklarımızı derimizin en ince ve hassas olduğu yerdir. Diğer deri alanlarımız gibi altında onu destekleyecek bir yağ dokusu bulunmaz, dolayısı ile kas dokusu ile devam ettiğinden bu durum genetik yatkınlığı olan kişilerde göz etrafında koyu halka yani halk dilinde morluk olarak ortaya çıkar, bu durum kişiyi olduğundan daha yaşlı ve yorgunmuş gibi gösterir. Tedavisi oldukça zordur bir kaç tedavi kombinasyonu uygulanarak başarılı sonuçlar elde edilebilir. Bu bölümü okuyup gözünüze hemen salatalık, demlenmiş çay poşeti, patates koymayın aslında tüm bunlarda kurtulmanın yolu bir üst bölümde anlattığım ''KALİTELİ UYKU'' bölümünü uygulamaktan geçer.

PEKİ AMELİYATSIZ GÖZ ÇEVRESİ GENÇLEŞTİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Botulimum toksin (botoks) uygulaması: Uygulandığı alanda geçici olarak  kas kasılmasını bloke ederek, kas kasılmasına bağlı oluşan kırışıklıkları engellemektedir. Göz çevresinde 'kaz ayağı' olarak bilinen kırışıklık tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Kaz ayakları dışında, göz kapaklarının  her  alanına uygulanamaz ve her bölgede güvenli değildir.




Göz Altı Işık Dolgusu: Genellikle göz yaşı oluğu olan hastalarda uygulama yapılır, kesinlikle güvenilir bir uzman tarafından yapılmalıdır göz oluğu olan hasta çok dikkatli seçilmelidir. Ek olarak gözünde koyu halkalar (morluklar) olan kişilerde bir miktar açma yapabilir ama tek başına göz altı morluklarını açma konusunda yeterli değildir kombine tedavi uygulamak gereklidir.



Mezoterapi:  Enjeksiyon yöntemi ile derinin orta tabakasına uygulanan tedaviler zinciridir. Göz çevresine uygulanan özel mezoterapi solisyonları içerisinde; vitaminler, aminoasitler, peptidler , hyalorunikasit bulunmaktadır. Göz çevresi kırışıklıkları ve koyu halkaları azaltmakta, kolojen üretimini uyararak istenilen bölgede sıkılaşma ve nemlendirme yapmaktadır. Hastanın ihtiyacına yönelik olarak 2 haftada bir uygulanır ve gerekirse seanslar kişiye göze planlanarak çoğaltılır yada düşürülür.



Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Özellikle kaliteli uyku ile ilgili verdiğiniz bilgiler çok değerli 🙏👏 Keyifli bir pazar dilerim 🤗

    YanıtlaSil

Lütfen Sadece Konu ile ilgili yorumlar yapınız.
Yazdığınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak için yorum kutusunun altındaki E-Posta yolu ile abone ol; yazısına tıklayınız.