Recents in Beach

Stil ikiziniz kim?

Herkesin alışveriş tarzı farklı. Senin tarzın hangisi? Hem tarzını hem de hangi ünlüyle alışveriş ruh eşi olduğunu öğrenmeye ne dersin?


Rachel Bilson
*Outletlerden, ucuz ve keşfedilmemiş küçük mağazalardan alışveriş yapmayı çok seviyorum.
Bütün ürünleri karıştırıp enteresan ve farklı şeyler bulunca, hazine bulmuş gibi oluyorum.


Sen;
- Büyük indirimler seni heyecanlandırıyor mu?
- Outlet mağazalarını sık sık ziyaret eder misin?
- Bir mağazada saatlerini harcar mısın?

Kelepirci Fıstık
Alışveriş bir spor dalı olsaydı, bu dalda olimpiyat madalyasını emin ol sen alırdın. Adımını bir mağazadan içeri attığın anda, ruhun enerji doluyor, yüzüne renk geliyor. İstediğin şeyi bulana kadar dolaşıyor, zamanını bir o reyon, bir bu reyon gezerek harcıyorsun.
Her bir ürünü didik didik inceliyor, karşılaştırıyorsun. Derdin, en ucuzu bulmak filan değil aslında! Sen, ava çıkmış bir avcı gibisin; en iyi avı yakalamaya çalışıyorsun. Aldıklarına arkadaşlarının bayılması gibi bir derdin olmadığı için de, gayet rahat davranıyor, başkalarının ne diyeceğini düşünmeden alışveriş yapıyorsun. Pazarlar da, rahatlamak için gittiğin alışveriş mekanlarının başında geliyor.



Sen;
- Alışveriş yaparken tezgahtarların seninle ilgilenmeleri hoşuna gidiyor mu?
- Moralin bozuk olduğunda kendini alışverişe mi veriyorsun?
- Sık sık kendini şımartacak şeyler alır mısın?



Şımarık Terapisi
Erkek arkadaşınla ayrıldığında, arkadaşlarınla tartıştığında, ailenle problemlerin olduğunda, soluğu hemen alışverişte alıyorsun. Mağazalar bir terapi merkezi hissi uyandırıyor sende! Gözüne kıyafetlerin hepsi mükemmel görünüyor ve onların senin için orada durduklarını biliyorsun. Ve sen, üzgün olduğun için bunların hepsini hak ediyorsun. Satıcılar da arkadaşların gibiler. Üzerine "cuk" diye oturan bir kot pantolon ya da mini etek, güvenini yerine getirebilir, ama bir dahaki sefere bir problemin olduğunda, alışverişe çıkmadan önce sorununla yüzleşmen daha doğru olacaktır.
Ne zaman kendimi kötü hissetsem alışverişe




Sen; 
- Markalı kıyafetleri seviyor musun?
- Sırf, çok beğendiğin için ihtiyacın olmayan şeyleri de alır mısın?
- Kendini mutlu etmek için alışveriş yapar mısın?




Bayan Koleksiyoncu
İhtiyaçlarını sağlamak için değil, alışverişin geldiği için çarşıya çıkıyorsun. Hal böyle olunca, elinde bir plan program olmuyor. Tek bildiğin, bir şeyler alma ve para harcama istediğin. Buna gerçekten ihtiyacım var mı? ya da "Bu paraya değer mi?", cevap bulman gereken soruların başında geliyor. Seni büyüleyen şeyleri anında, hiç düşünmeden alman ve paraları da bir güzel saçman çok kötü! Durumun tek iyi yanı ise, son trendleri kaçırmaman.




Keira Knightley:
Evde, kutusundan çıkarmadığım ayakkabılarım var. Ama onları karşıma alıp bakmak bile benim için yeterli. Yoksa giyip giymemem önemli değil. Bir çeşit koleksiyoncuyum aslında.




Sen;
- Yalnız başına alışveriş yapmayı seviyor musun?
- Tezgahtarlardan uzak durmaya mı çalışıyorsun?
- Vitrinlere bakmayı seviyor musun?




1. Tekil şahıs
Alışveriş yapmak seni rahatlatıyor, özellikle de yalnız çıktığında! Diğer türlü, bunalıyorsun.
Bu yüzden, genellikle yalnız olmayı tercih ediyorsun. Hem yeni şeyler öğreniyor, yeni yerler görüyor hem de kimseyi beklemek zorunda kalmıyorsun. Alışveriş yaparken de bütçeni çok aştığın söylenemez! Cüzdanın, işlevini yerine getirebildiği için senden çok memnun. Sen, almaktan çok bakmayı sevenlerdensin. Modayı genellikle vitrinlerden takip ediyorsun. Diğerleri moda konusunda senden sık sık bilgi alıyorlar. Sen iyisi mi sırlarını öyle herkese yayma:)




Mischa Barton
"Modayı takip etmeyi, iz sürüp araştırmayı seviyorum. İnsanlar burada (New York) hep farklı tarzlarda giyiniyorlar. Farkımı ortaya koyabilmem için biraz çaba sarf etmem gerekiyor."



Sen;
- Arkadaşlarınla alışverişe çıkmak senin için ayrı bir keyif mi?
- Sık sık bütçeni aşan harcamalar yapıyor musun?
- Kıyafetlerini alırken arkadaşlarının fikrine başvuruyor ve onlara güveniyor musun?




Hep birlikte
Alışveriş yapmak hobilerin arasında. Hele de arkadaşlarınla çıkarsan.. Bu işi sosyal bir aktivite olarak görüyorsun. Grupça alışverişe çıkmak çekingenliğini de üzerinden atmanı sağlıyor. Sanki bütün mağazalar seninmiş gibi salına salına geziyorsun. Grupça alışveriş olayı, akıllı alışveriş yapmana engel olabilir. Bu tip alışverişlerin de bir kuralı var: Bir kıyafeti sevmediysen ve kendine yakıştırmadıysan, arkadaşların "bence kaçırma" dedikleri için almamalısın.



Paris Hilton:"Ben tam bir alışveriş canavarıyım. Bunu arkadaşlarımla yapmaktan büyük zevk alıyorum. Sanki alışverişe değil de, eğlenmeye gidiyoruz!"



Sen;
- Daha alışverişe çıkmadan, ne istediğini bilir misin?
- Kalabalığa ve kasa kuyruklarına alerjin var mı?
- Uzun alışveriş maceraları seni çok sıkıyor mu?




Kapkaç'çı güzel
Vakit, senin için nakit! Arı gibi çalışkan ve yoğun bir insansın. Dolayısıyla, alışveriş için vakit ayırmak sana angarya gibi geliyor. Senin için alışveriş, eğlenmekten ve vakit geçirmekten öte, fonksiyonel işlevi olan bir şey. İhtiyacın olduğunda gidip alıyorsun, hepsi bu. Hafta sonu kaosundan genellikle kaçınıyor, büyük indirimler de kendinden geçerek alışveriş yapmıyorsun. Sonuçta, insana bedava vermediklerinin farkındasın. Tarzın belli olduğu için ne istediğini ve ne alacağını her zaman biliyor, keşif gezilerine çıkmıyor, diğer seçeneklerle vakit kaybetmiyorsun.Kelly Clarkson
"Ben bir tişört için cüzdanını boşaltanlardan, kredi kartının limitini taşıranlardan değilim. Akıllıca harcamalar yaparım."

Yorum Gönder

0 Yorumlar