Recents in Beach

Çok ucuza gayet sosyetik yaşa!


  
 Her şey pahalı gibi gözükse de, hayatını ucuz yollarla da harika hale getirebilirsin! Önerilerimize kendi yaratıcılığını da ekle, imkansız gibi görünen bu çok özel hayatı yaşa, moda akımlarından geri kalma!


1. Alışveriş merkezlerindeki büyük mağazaları gezerek sezonun trendlerini görmelisin.

2. Yeni sezonda fiyatlar oldukça pahalı olabilir, ama sen hemen moralini bozma. Fikir edindikten sonra kendin de evde eski kıyafetlerine birkaç ufak işlem uygulayabilirsin. Örneğin, boncuk işleyebilir, dantel dikebilirsin...

3. Gardırobunda her zaman ana kıyafetler bulunmalı. Örneğin, siyah ve beyaz tişört, jean pantolon, etek gibi... Bunları diğerleriyle kolayca kombin yapabilirsin.

4. Alışveriş için kaliteli ürünler satan ucuz mağazalar keşfetmelisin. Özellikle Beyoğlu`ndaki pasajlarda, bu tür dükkanlardan bolca mevcut.

5. Bu sezon takılar inanılmaz moda! Toptan boncuk satan dükkanlardan dilediğini al, kendi modellerini kendin yarat.

6. Rengarenk yünler ve şiş alıp başla örmeye. Kışın seni sıcacık tutacak atkını, kazağını kendin ör!

7. Saçlarını boyatmak için kuaföre bir sürü para vermek yerine, evde kendin boyayabilirsin. Koleston'un çeşit çeşit, rengarenk saç boyalarından biri senin için! Kullanımı çok basit bu boyalarla harikalar yaratabilir, modayı yakından takip edebilirsin.

8. Manikür ve pedikürünü kendin yapabilirsin. Tırnaklarını kesip törpüledikten sonra el ve ayaklarını, içine biraz şampuan ilave ettiğin ılık suyun içine koy. Yumuşadıktan sonra tırnak diplerine masaj yap ve etleri geriye doğru it. Ardından ojeni sür. Oje kuruduktan sonra krem sürmeyi de unutma!

9. Spor yapmak için illaki pahalı bir spor salonuna gitmene gerek yok! Sabahları erken kalkıp yarım saat yürüyüş yapabilir veya koşabilirsin. Eğer imkanın varsa, bisiklete binip bol bol pedal çevirmek de süper bir fikir!

10. Cilt bakımını kendi başına halledebilirsin. Bunun için her gün en az 6 bardak su içmelisin.Ayrıca maden suyunu pamuğa dökerek cildini yatmadan önce temizleyebilir, süt ile cildini yıkayıp pamukla silebilirsin.

11. Kendine şık kafelerde tabağı en az 10-15 lira olan gösterişli, tadı enfes bir salata hazırla. Bunun için biraz göbek salata, 5-6 adet çeri domates, istediğin kadar taze nane ve tavuk dilimlerini bir tabağa koy. Ayrı bir kasede mayonez, hardal, 1 diş sarımsak, zeytinyağı ve yarım limonu karıştır. Hazırladığın lezzetli sosu salatanın üzerine dök ve afiyetle ye!

12. Birçok yerde bulunan "1 Liracı" dükkanlarından eksiklerini karşılayabilirsin.

13. Arkadaşlarınla evde harika bir parti ver! Kendinize süper lezzetli, ama pratik yiyecekler hazırlayın. İşte sana örnek bir mönü: Tost ekmeğinden yapılmış kanepe, dip soslu cips, makarna salatası, sosis kızartma, kuruyemiş, meyve, meyve kokteyli.

14. Şık ve pahalı mekanlara gidemiyorum diye üzülme! Arada sırada arkadaşınla beraber fiyatların o kadar fahiş olmadığı kafelere git. Bu mekanlar için İstanbul Life Dergisi'ne göz atabilirsin.

15. İleride para kazandığın zaman kendine dizüstü veya el bilgisayarı alırsın. Şimdilik klasik bir yönteme takıl ve birçok ünlü ve zenginin yaptığı gibi her zaman yanında şık bir kalem ve ajanda taşı.

16. Eski kıyafetlerini saklamalısın, çünkü bir gün değerlendirme zamanı gelebilir! Örneğin tişörtleri kesip üzerlerine bir şeyler dikerek onları yenileyebilir, jean pantolonunu keserek etek haline getirebilirsin. Ayrıca eski ayakkabılarını boyamaya vermeyi, bluzlarını kumaş boyasıyla noyamayı da deneyebilirsin.

17. Her zaman bol bol gülümse. Hem maliyeti sıfır hem de paha biçilmez bir şey!

18. Arkadaşlarına doğum günü hediyelerini kendin hazırla. Maliyeti çok uygun ve görünüşü de süper şık olacak! Üstelik hediye verdiğin kişi kendisini özel hissedecek.

19. Evine yakın semt pazarlarında birbirinden şık ve kaliteli şeyler bulabilirsin. Buralarda birçok ünlüye rastlaman da mümkün! Özellikle İstanbul, bu konuda bir cennet.

20. Uygun yerlerde daima pazarlık et. Hiç merak etme, zengin insanlar da pazarlık yapıyor.

21. Pahalı parfümlerin benzerlerini ve farklı kokuları açık parfüm satan dükkanlar da bulabilirsin. Üstelik aldığın kokuyu beğenmezsen, pahalı olmadığından için cızlamadan çöpe atabilirsin.

22. Dekorasyon mağazalarında çok pahalıya satılan yastıkları kendin dikebilirsin. Pelüş, saten, keten gibi kumaşlardan al ve işe koyul. Bu konuda dekorasyon dergilerinden fikir edinmeyi de unutma.

23. Odanda mum veya tütsü yak. Kendini iyi hissedersin.

24. Duvarına bir pano yapabilirsin. Bunun için sadece bir karton parçası, kap kağıdı, makas ve yapıştırıcıya ihtiyacın var.

Yorum Gönder

0 Yorumlar