Recents in Beach

TATİL SONRASI 7 SAÇ BAKIM ÖNERİSİ

 
Herkese Merhabalar,
   Sağlıklı görünen saçlar herkesin arzu ettiği şeydir. Kavurucu Ağustos sıcakları hepimizi Ege ve Akdenizin serin sularına doğru sürüklerken, bu güzel tatil macerası mutluluk seviyemizi tavan yaptırsada. Güneş, deniz ve havuz eğlencemizin bizden alıp götürdükleri de oldukça fazla. Tatilimizi noktalarken daha kuru bir cilt ve yıpranmış saçlarla belkide İnstagram'da en kötü pozumuzu paylaşmış olacağız!

   Endişelenmeyin tüm tatil boyunca ve tatil sonrasında daha canlı ve güçlü saçlar için onarım rutinini sizlerle paylaşıyoruz.
   Tatil boyunca saç bakımını ihmal etmenin bir hata olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum sözüme, çünkü cildinizin ve saçlarınızın bakıma en çok gebe olduğu zamanlar güneşe uzunca süre mağruz kaldığı ve tuzlu suyla haşırneşir olduğu tatil süreleridir. Sadece bakımını ihmal edenler değil, herkesin tatil sonrası bu bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Çünkü ne yaparsak yapalım saçlarımız yıpranıyor.
   Peki sağlıklı görünen saçlar için neler yapmamız gerekiyor? Okumaya devam edin ve 7 öneri ile saçlarınıza hak ettiği değeri verin.



1- KIRIKLARDAN KURTULUN!   
   Saçlarınıza bakıma başlamadan önce ilk yapmanız gereken şey kuaförünüze gidip kırıklardan kurtulmak olacak, böylece saçınızın sağlığına kavuşması için k ilk adımı atmış olacaksınız.


2- ONARICI ŞAMPUAN VE SAÇ KREMİ 
   Eğer kullandığınız şampuan ve saç kreminiz bu özelliklere sahipse sizler zaten bakımın %50'sini tatil boyuncada uygulamış sınıf içerisine giriyorsunuz. Eğer onarıcı özelliğe sahip bir şampuanınız ve saç kreminiz yoksa, yıpranan saçlarınızı eski sağlıklı günlerine döndürmek için onarıcı özelliklere sahip bir seriye başlamanız şiddetle tavsiye edilir.


3- YOĞUN ONARIM MASKELERİ
   Yoğun onarım maskelerini banyo rutininize mutlaka ama mutlaka ekleyin saçları eski sağlıklı günlerine kavuştururken yoğun onarım maskelerinin gücünden faydalanın. Bu maskeler saçlarınızı dipten uca onararak yazın yıpratıcı etkisini uzaklaştıracak. Saç maskesi uygulamadan önce saçlarınızın suyunu bir havlu yardımıyla alın. Bu şekilde daha çok verim alabilirsiniz.

4- SERUM VE YAĞLARIN ONARICI ETKİSİNDEN YARARLANIN   Saç bakımınızın üçüncü aşaması olarak onarıcı serum ve yağları kullanmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Faydasını bolca göreceğiniz önemli bir bakım olduğunu aklınızdan çıkarmayın.



5- DOĞAL YÖNTEMLERLE ONARIMI HIZLANDIRIN   Hindistan cevizi, Avokado yağı yada Hint yağı saç bakımında etkili yağlardır. Bu yağlar hem saçlarınızı besleyip onaracak hem de sağlıklı olmalarına yardımcı olacaktır.



6- SAÇLARINIZI HER GÜN YIKAMAYIN
   Saçınız temiz olsun diye her gün yıkamak aslında saç bakımında yaptığımız en büyük hatalardan biri, bunu bir çok insan yapıyor, aslında bu işlem saçın ve saç dersinin doğal yapısını bozarak saçın nem ve yağ dengesini kaybetmesine sebep oluyor. Bu da saçın daha çabuk kırılmasına ve dökülmesine sebep oluyor. Saçlarınızın daha sağlıklı olmasını istiyorsanız gün aşırı yıkamaya özen gösterin.

7- SAÇLARINIZI ISIDAN KORUYUN

   Saçlarınızın bir an önce eski sağlığına kavuşmasını istiyorsanız ki bu makalenin bu bölümüne kadar okuduysanız durum kesinlikle bunu gösteriyor! o halde Fön, Maşa gibi yüksek ısı ile yapılan saç modellerine bir süre ara vermelisiniz. Eğer kusursuzca şekillendirilmiş saçlarınızdan vazgeçemiyorsanız Isı Koruyucu Spreyler kullanabilirsiniz.




   Saç bakım rutininizi tamamlamış olduğunuzda eski sağlıklı saçlarınıza kavuşacağınızı garanti ederim. Aslında bu tür bakım periyotları tatil dönüşlerinde mecburi kalınarak değil de, sağlıklı saçlar istiyorsak her zaman uygulanmalıdır.


''Söz sizde: Peki ya sizin bakım rutinleriniz nasıl?''
💖💖💖TÜM POSTLARIMDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN
İNSTAGRAMDAN TAKİP ETMEYİ UNUTMAYIN 💖💖
💖





Yorum Gönder

0 Yorumlar