Recents in Beach

Varsa yoksa moda mı?

   Modaya karşı tamamen kayıtsız bir kız bulmak çok zor. Bazılarımız bunu kolayca benimseyebilir, fakat başkaları moda olmayan bir şeyi giymeyi hayal bile edemezler. Ya sen?



Dergi bilgisi 
Bu sezon nelerin giyilebileceğine ilişkin bilgileri nereden ediniyorsun? Çoğunlukla dergilerden. Modayla ilgili en son haberleri ve yıldızların son zamanlarda neler giydiklerine ilişkin dedikoduları ve resimleri bu dergilerde görüyorsun. Çünkü çoğumuzun televizyondaki ünlüler gibi görünmek istediğimizi yalanlamak imkansız gibi bir şey. Peki modayı körü körüne takip etmen mi gerekiyor?

Tozluklar, tunikler ve blucinler
Dürüst olmak gerekirse, insanların şimdi ne giydiklerini görmek için dışarı çıkıp dolaşman yeterli. Çünkü eğer sokaktaki 15 kızdan 12`si tozluk, tunik ve blucin ceket giyiyorsa, bunların moda olduğunu varsayabilirsin. Peki bütün bu modayı takip etme işi sonunda, herkesin birbirine benzediğini düşünmüyor musun? Benzer giysiler, benzer makyaj, aynı saç kesimi ... Belki biraz özgünlüğe oynamak ve hakim olan eğilimlere bir parça kendi stilini katmak daha iyi olabilir, ne dersin? ... Karar senin!

Varsa yoksa moda
17 yaşındaki Oya diyor ki, `Asla moda olmayan bir şey giymem. Sezon dışı satışlar... Hiç bana göre değil! Ben Mart ayında bir ceket satın aldığımda, onu asla bir dahaki sonbaharda giymem. İsraf!`. Bütün defileleri izleyen ve modacıların yeni koleksiyonlarını kovalayan insanlar var. Diğer yandan, kullanılmış eşya satışları da birçok insanı çekiyor; ayrıca altı ay sonra geçen sezonun giysilerini giymeyi umursamayan erkekler de var. Zevk meselesi.

Bunu beğeniyorum
16 yaşındaki Berna kesinlikle Oya ile aynı fikirde değil. 'Hastalık! Markalı şeyleri almayı yaşamlarının hedefi haline getiren kızları anlamıyorum. Bunların oluşturduğu bir grubu gördüğünde birini diğerinden ayırt edemiyorsun. Bana gelince, bir şeyin moda olup olmamasına metelik vermiyorum; asıl önemli olan giydiğin şeyin seni iyi hissettirmesi.'
Berna ile aynı fikirde olmamak zor. Moda bir elbiseyi üzerinde denedikten sonra bütün ihtişamını kaybettiğini gördüğün olmuştur, hem de birkaç kere. Sana uygun olmayan giysiler kesinlikle hoş değildir. Bazen güzellik için acı çekilmesi gerektiğini söylerler, fakat moda için bu acı çekilir mi?

Yorum Gönder

0 Yorumlar