Recents in Beach

Polar Kumaşa Savaş Açtım!



Merhabalar, öncelikle herkese iyi dileklerimi sunarak çok önemli olduğunu düşündüğüm bir noktayı paylaşacağım bugün.
 Özellikle kışın gelmesiyle her yerde polar atkı-bereler, kazaklar, battaniyeler ortaya çıktı. Ben de bir Giyim Öğretmeni adayı olarak ve artık halihazırda beni bekleyen diplomama dayanarak bu konuya değinmek istiyorum. Öncelikle polar nedir? Polar hammaddesi petrol olan yüzde yüz polyester bir tür   yapay tekstil lifidir. Sıcak tutar ancak vücuda kesinlikle hava girmesini engeller. Yani deri nefes alamaz. Ayrıca hammaddesinin petrol olduğunu söylemiştim. Yani evinizde kullanıp attığınız pet şişelerin eritilip geri dönüştürülmesiyle elde ediliyor.
  Evet, sıcak tutuyor ancak bununla birlikte boyar maddelerinde bir o kadar kanseojen madde taşıdığı gerçeğini görmezlikten gelemeyiz. Sıcak tutması mı yoksa verdiği zarar mı? Evet belki kısa vadede grip veya soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korur ancak uzun vadede ciddi sorunlar oluşturacağı kesin. Peki, alternatif olarak neler kullanılabilir? 
 Kesinlikle pamuk en öncelikli tercih olmalı. Pamuk bilinenin üzerine üşütmez aksine yazın serin, kışın sıcak tutan bir özelliği vardır. Kesinlikle tek kat değil ince ve 1 ya da 2 kat giyinmek daha sıcak tutar. Bilinenin aksine ipek yünden daha sıcak tutan bir kumaştır. Ancak fiyatları malum kullanımı zor o yüzden yün, kaşmir ya da kaşeden yana tercihinizi kullanın. Gabardin, sık dokunmuş penye de işinizi görür. 
 Lütfen bu kötülüğü ne kendinize ne de çocuklarınıza yapmayın. Son birşey daha söylemek istiyorum. Özellikle son zamanlarda kanepelerde örtü olarak da tercih ediliyor. Fazlasıyla toz tutar ve kolay kolay bırakmaz. Kullanmayın!
Püsküllü Belalardan uzak, Sağlıklı günler diliyorum!

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. İçinde kanserojen maddeler olduğunu bile bile kullanıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı anda yazmışız..

      Sil
    2. kullanmayın aman ne varsa da hepsını cope atın.

      Sil
    3. bende yeni aldım 2 tane, battaniye var ama polar hafif divanda da otururken üstünüze alabiliyorsunuz bir tanesinin paketini açmadım geri verip vermeme konusunda tereddütlüyüm

      Sil
    4. PAMUKLULARIN YÜZDE YÜZ OLANINI BULMAK ZORLAŞTI. OLANLARIDA PAHALI VERİYORLAR. KÖSELE AYAKKABILARI DA KALDIRDILAR HERŞEY NAYLON LASTİK MAALESEF BİRDE ŞU MANDALİNA AŞILI LİMONLAR KALDIRILIRSA HARİKA OLUR. TÜKETİCİLERDEN DUYURULUR

      Sil
  2. Merhaba,bu önemli bilgiler için teşekkürler. ziyadesiyle önemli ve çok ihtiyacım olan bir bilgiydi.koltuk örtüsü olarak ne önerebilirsiniz? ben polar örtü alma şini bu tereddütüm sebebiyle ertelemekteydim. iyiki de almamışım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım cok guzel dosemelık kumaslar var, pamuklu pıkeler var daha neler neler denız derya gt bı kumascıya polardan baska bısuru sey var.

      Sil
    2. Haklısın, gerçi hiç bir kumaş masum gelmiyo ya, neyse :( en başta senttik boya yani

      Sil
  3. İlk defa duyuyorum bunları, sentetik oldugunu biliyorum elbette terletmesinden ve hava aldırmamasından belli ama hiç araştırmak aklıma gelmemişti açıkçası tüleren tuhaf bi yapısı var,çok tercih etmiyorum ev hırkalarım ve kalın battaniyem ve şalım var kalın polar ,yalnız sonraki yıllarda çıkanlar iyice inceldi ve adileşti tam bir naylon görünümündeler nedense:(
    Çok faydalı bi bilgi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman canım gıymeyın olanlaı da atın cok zararllı bakterı uetır, nefes aldırmaz daha neler neler, gereksız bır sey.

      Sil
  4. Peki welsoft kumaş hakkında ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
  5. The north face den mont aldım. Içinde ayrılabilir polar i da var. Gayet memnunun. Dış giyim için ideal. Maddi gücünüz varsa, bu konuda The north face in kalitesine güvenin

    YanıtlaSil
  6. Ben sefa Merve den bir elbise alacam fakat kumaşı polyester kumaş.kullanışlı mı ya kullanan var mı

    YanıtlaSil
  7. Yazıyı yazandan Allah razı olsun. Önemli konuya değinmiş... spor kıyafetlerinde de bilhassa dikkatli olmak lazım. Çünkü polyester çok kullanılıyor. Sebebi kolay kuruması. Ama polyester kolay da terletir... Pamuk giyinmek sporda da sağlıklı tercihtir. Terleyince de yedek bir başka pamuk ürünle üstünuzu değiştirebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Lütfen Sadece Konu ile ilgili yorumlar yapınız.
Yazdığınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak için yorum kutusunun altındaki E-Posta yolu ile abone ol; yazısına tıklayınız.