Recents in Beach

Ruj sürmenin incelikleri!


   Kusursuz bir makyaj yaptınız ve artık son dokunuşta sıra evet rujdan bahsediyorum,ruj sürmek her ne kadar da basit gibi gözükse de ruj sürerken yapacağınız basit bir hata tüm makyajınızın büyüsünü bozabilir.

Dudağınıza sürdüğünüz rujun güzel görünmesini istiyorsanız öncelikle dudaklarınızda çatlak olmamasını sağlamalısınız bunun için yanınızda bir çatlak kremi bulundurmanız oldukça önemlidir aksi halde çatlak dudaklarda ruj kötü görünmektedir.

PARLATICI RUJLARI SEÇİN

   Özellikle kışın, ruj seçiminizi dudak koruyucu özelliği olanlardan yana yapmalısınız. Parlatıcı tarzda olanları seçerseniz, aynı zamanda dudaklarınızı da nemlendirirler.

   Ruj sürmeye başlamadan önce ne kadar hafif makyaj yapıyor olsanız da dudak kalemi kullanmalısınız. Doğru sürülen bir dudak kalemi makyajın doğallığından hiçbir şey eksiltmez. Tersine, rujun kalıcılığını arttırır.

DUDAK KALEMİ NASIL KULLANILMALI?

* Dudaklarınız inceyse kalemi dudağın biraz dışından çekebilirsiniz ancak bunu abartmayın.

* Kalemin ucunun biraz küt olması daha yumuşak bir etki yaratacaktır.

* Keskin ve koyu renkte kalem çekilmesi dudaklarızın doğallığını bozacaktır, günlük makyajda bundan kaçının.

* Dudak kaleminizi rujun üstünden de sürebilirsiniz, bu iki rengin daha iyi kaynaşmasını ve çizginin yumuşamasını sağlar.

* Ruju sürerken dudak kalemininde hafifçe üstünden geçmelisiniz, sürdükten sonra dudaklarınızı biririne yapıştırıp biraz hareket ettirirseniz de olur. Rujun fazlasını da bir parça mendille alırsanız daha pürüzsüz görünürler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar