Recents in Beach

Happy Halloween....

CADILAR BAYRAMI!!!!
Tam da cadılar bayramı yaklaşırken biraz Cadı avına çıkıyoruz : )
Cadılar Bayramı, her sene 31 Ekim’de Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da kutlanan bir bayram ve çocukların genellikle korkunç ve komik kostümler giyerek kapı kapı dolaşıp şeker, meyve ve diğer hediyeleri topladığı eğlenceli ve farklı bir etkinlik zamanıdır. Diğer Cadılar Bayramı aktiviteleri arasında kostüm partileri, korku filmleri izlemek ve perili olduğuna inanılan evlere gitmek sayılmakta : )

Batı ülkelerinin bir parçası olmasına rağmen Cadılar Bayramı'nı bir Amerikan kültürü olarak tanınmıştır ve genelde Hıristiyan ülkelerde kutlanıyor olsa da etkileri ve popülaritesi ülkemize de sıçramıştır. Cadılar Bayramının etkilerini izlediğimiz filmlerde, yabancı dizilerde, maskelerde, çeşitli süslemelerde, çizimlerde, kırtasiye malzemelerinde ve tabi ki de modada görüyoruz…
Gözlüklerde, ayakkabılarda, anahtarlıklarda, çantalarda… her yerde Cadılar Bayramı esintisini görsek de bu yazı da sadece aksesuarlara değindim. Yurdumuza ait olmayan bir gelenek olsa da yine de yabancı ülkelerin tasarımlarına bakmakta fayda var : )
Öncelikle kolyeler ….
Kolyelerin çoğu cadılar bayramının sembolü olan bal kabağı şeklinde tasarlanmış. Balkabaklarına da kara kediler, örümcekler, cadılar, yarasalar, mumlar ve kurukafalar eşlik ediyor elbette…..

Küpe, yüzük ve tokalar

Saatler



Ve tabi ki tırnaklar:



Takip etmek için:
ve

Yorum Gönder

0 Yorumlar