Recents in Beach

Fırtına Gibi Vuran Tasarımlar ! ! !

Hepimiz günlük yaşantımızda, moral bozukluğu yaratan can sıkıcı durumlarla sıkça karşılaşıyoruz elbette. Havaların parlak olmadığı, yoğun, sisli, kasvetli kış göğü de çoğu zaman bu negatif hislerin azalmasına yardımcı olamıyor maalesef. Zaten bu tip atmosferden pek az insan hoşlanır. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan bunalımlar, psikolojik olarak pek çok insanı etkilese de zihniyle iş yapan pek çok tasarımcıyı daha da çok etkileyebiliyor. Ancak bazı modacılar bu kasvetli havalardan aldıkları ilhamla da yollarına devam etme enerjisine sahipler sanki. 

İşte onlardan bir tanesi; Kaelen Farncombe;

Farncombe erkek kardeşinin ısrarıyla Amerika’da oluşan şu çılgın kasırgalardan birisini görmeye razı oluyor ve bu doğa gücünden etkilenerek onu kendi tasarımlarının çıkış noktası kabul ederek karşımıza çıkarıyor.



Bu çalışmaların her biri gündelik kullanıma müsait başarılı denemeler ancak fark ediyoruz ki tasarımcı fırtınayı daha çok soluk ve kurşuni renkler ile asimetrik biçimler/kesimler olarak yorumlamış. Tek parçalık uzun elbiseleri ise genelde iki ton renge ayırarak tasarımlarına hareket katmış. Bunun dışında ise ayakkabıların formu, yumuşak rengi, dokusu ve kıvrımları hemen kendilerinin sıradan olmadığını hissettiriyor. 


Kaelen Farncombe’un dışında yine fırtınalardan esinlenerek üretim yapan diğer bir tasarımcı ise

Christian Siriano;






















Siriano ile Farncomb’un fırtınalarının apayrı olduklarını rahatça görebiliyoruz burada. Siriano daha çok renklere, renk çeşitlerine ve akıcılığa dikkat çekerken, Farncombe’da daha uysal ama ne yapacağı kestirilemeyen tehlikeli bir fırtına yorumu söz konusu. Siriano ayrıca kumaşları geniş yüzeyler yaratarak kullandığı bu çalışmalarına hep bir detay (şapka, püskül, renk, doku…) ekleyerek bu koleksiyonunun tıpkı bir fırtına gibi değişken ve şaşırtıcı olduğunu arka planda izleyiciye hissettirmeyi başarmış.



























Alexander McQueen

Evet, McQueen bu tasarımını bir fırtınayı baz alarak üretmedi ama gerçek güçlü ve amansız afet bana asıl hepsinden çok bu gibi geliyor. Sadece doğadaki bir gücü değil, kişinin içindeki fırtınayı da yansıtabilen çok yönlü bir çalışma olduğunu düşündüğüm için onu da buraya ekleme ihtiyacı duydum.



Kısacası olaylara farklı açılardan bakabilmeyi başarabilirsek belki de sandığımız kadar kötü bir ortamda olmadığımızı görebiliriz böylece; tıpkı bu tasarımcıların yaptığı gibi. 

Takip için:

Bir de Bloglovin'deyiz:

Yorum Gönder

0 Yorumlar