Recents in Beach

Mary Katrantzou 2013 koleksiyonu

Pek çok tanınan modacı gibi Saint Martin College’dan mezun olan tasarımcı 2011 yılında British Fashion Awards’ ı almaya hak kazanmıştı. Asıl sesini bu ödülle duyursa da, şimdi Londra Moda Haftası için hazırladığı geometrik ve mekansal tasarımlarıyla yeniden hatırladık.

Bu kez kullandığı geometrilerle ve renklerle şehirli tasarımları anımsatırken, desenlemeleri ile de daha kırsal ve mistik bir hava canlandırıyor zihinlerimizde. Çünkü bu ipek, saten  ve şifon kumaşlarda hem kentin sisli akşam caddeleriyle köprüleri hem de canlanmaya başlayan yeni ve kırılgan peyzaj manzaraları hakim.


Tasarımların üzerindeki baskıların dışında göze çarpan bir diğer önemli husus ise geometrilerdeki kırılmalar. İnsan bedeninin dışında daha farklı formlar deneyen bu çizgiler tek tip ve birbirine yakın renklerle daha da ön plana çıkmış. Çünkü belki de çok farklı renk katmanlarından oluşsaydı bu tasarımlardaki açıların etkisi azalacaktı.

Bu formların dışında ise şifon kumaş sayesinde sert geometriler yumuşamış ve daha dağınık daha uçuşan yapılar oluşmuş. Bir tür illüzyon yaratan bu desenler kumaşların ve boylarının etkisiyle daha da güçleniyor gibi sanki.


 


Genelde tek parça büyük kumaşlarla geniş açıklı geçen ve bedeni saran bu çalışmalar için kullanılan mankenlerin saç tasarımı da oldukça sade olarak seçilmiş. Böylece en önemli kısım yani tasarımın kendisi ön plana çıkmış.
Bu koleksiyon benim için, hem orijinal hem de abartılı olmayan ayrıca insanların zihinlerinde bazı fikirlerin, anıların canlanmasına sebebiyet veren bir tür flashback ile bize bir şeyler anlatmaya çalışan hem kentli hem de doğanın özünden gelen kırsallığı birleştiren özel bir anı ve hayalet tasarımları dizisini oluşturuyor. Özellikle karların ve sislerin içinden çıkan köprüler, neyi aydınlattığı belli olmayan lambalar, Japonya’dan kaçıp gelmiş gibi duran gri kiraz dalları oldukça etkileyici.
Takip için:















Yorum Gönder

0 Yorumlar