Recents in Beach

Örgü ve Gücü

      ÖRGÜ ve GÜCÜ

Yünle, şişle ve hayal gücüyle yapılabilecek tasarımların sınırı yok. Tek bir malzeme türü, onlarca motif ve doku üretmeye muktedir.
Dünyada knitwear adıyla anılan bu tür tasarımlar, kumaş gibi diğer materyallere oranla çok daha yoğun ve sistemli bir tasarım ve üretim aşamasına sahipler.  İşte bu kez “Knitwear Designer” olarak ün yapmış bazı modacıların tasarımlarını araştırarak yola çıkmaya karar verdim.
DEREK LAWLOR
Mimari ve heykel gibi sanat objelerine referans veren tasarımlar üreten tasarımcı, genelde farklı şekil ve dokulara sahip çalışmalar üzerine yoğunlaşıyor. İngiliz tasarımcı için ayrıca desen ve iskelet oluşturmak da önemli tasarım ilkelerinden.





JEMMA SYKES                                                                                 
Bağımsız çalışan tasarımcı 2003’de ürettiği çalışmalarını Alexander Mcqueen ve Lanvin gibi moda devlerine pazarlamıştır. Günümüzde de pek çok firma için haute couture çalışmaları üretmektedir. İşte bu da Butcher  Couture için tasarladığı kişiye özel bir gelinlik örneği:


JOHAN KU                                                                            
Tayvanlı tasarımcı stüdyosunu 2005 yılında açtı ve kendisine ait ilk koleksiyonunu 2009 yılında sundu. Karakteristik tasarım özellikleri kendi yarattığı siluetler, tek bir doku örüntüsü ve uç şekillerdir.



MARK FAST                                            
Kanadalı genç sanatçı çok daha ince bir iplik yapısı kullanarak yarı geçirgen tasarımlar üretmekte. Genelde organik şekiller oluşturan tasarımcı daha önce de Bora aksu ile beraber çalışmıştır.

SOLVEIG HISDAL                                                                   
Daha çok grafik tasarım ile ilgili eğitim alan Norveçli tasarımcının örgü kullanımı ise diğerlerine göre çok daha farklı. Hisdal şekil ve formdan çok desen yaratmak konusunda kendini ilerletiş, yani grafik geçmişi kendini bayağı belli ediyor diyebiliriz. Genelde canlı renkler ve ince iplikler kullanmayı tercih etmekte.



Tek bir malzeme türü ile türlü çeşit tasarım yapılabilmesi için gerekenler bu işte:
Yaratıcılık ve Tarz.
Takip etmek için:
: )

Yorum Gönder

0 Yorumlar