Recents in Beach

Hangi Ayakkabısınız?

-->
-->

Hepinize Ankara’dan mis gibi bir günden sesleniyorumJ
Bugün sizlere yazmak istediğim konu elbette birçok kadının zaafı olan ayakkabılar. Bu konuda Vogue dergisi Eylül sayısında güzel bir yazı yayınlamış. Ayakkabılarımız kişiliğimizi belli ediyormuş. Shoe are You? İsimli kitabın yazarı Meghan Cleary’nin 300 çift ayakkabısı varmış ve kendisini sivri burunlu düz ayakkabı, biraz da stiletto kadını olarak tanımlıyormuş. Peki siz hangi ayakkabının kadınısınız? Buyrun okuyun ve kararı kendiniz verin.
 Flip Flop tutkunları sadık arkadaşlardır;
Muhtemelen yazlık bir yerde büyümüş ya da sık sık deniz kıyısında zaman geçirmiş kadınlar flip flopları tercih ederler. Enerjiktirler. Büyük ihtimalle bronzluklarını uzun süre korurlar. Mutlu olmak için suya ihtiyaç duyarlar. Deniz, göl ve nehir kenarları öncelikli tatil tercihleridir. Hoşlandıkları kişilerin de suya düşkün olması gerekir.  İstikrarlı yapıları vardır.  Arkadaşlarına bağlı ve sadıktırlar. Onlarla geçirdikleri zamanı büyük sosyal etkinliklere tercih ederler. Gönüllerini, elinden her iş gelen becerikli kişilere daha kolay kaptırırlar.
 Stiletto kadınları kendilerine çok güvenir;
Biraz tutucu, biraz d modern değerleri, toplumdaki genel geçer kadın-erkek rollerini oynarlar. Kadınlıklarını kullanmayı severler. İstediklerini açıkça ifade etmekten çekinmezler. Güçlü, toplumda belli bir yere gelmiş ve maddi imkanları olan erkekleri tercih ederler.
 Soğukkanlı kadınların ayakkabısı yüksek topuklu çizme;
Aile ve arkadaşların çok bağlıdırlar. Soğukkanlı mizaçları vardır ve çok çalışanlara saygı duyarlar. Erkek seçimlerinde en önemli şey, güvendir. Maceraperest değillerdir, istikrarlı ilişkileri terci ederler.
Topuklu bootie meraklıları lüksü sever;
 Hiç zorlanmadan çocuk da kariyer de yapabilecek beceriye sahiptirler. Onlara uyum sağlayacak erkeğin lüksü seven, sadık kişiler olması gerekir.
 Ugg ve benzeri botları güyenler rahatına düşkün olur;
 Rahatlığı evin dışın taşıyacak kadar, stilden de çok önemserler. Estetik kaygıları yoktur. Keyiflerine düşkünlükleri nedeniyle modaya ve trendlere başkaldırmayı severler. Konfor ihtiyaçları, her şeyin üzerindedir.  Hayatlarındaki erkeğin de kıyafetleriyle en az onlar kadar rahat ve insanları giydiklerine göre değerlendirmeyecek kişiler olması gerekir.

 Topuksuz çizme tercih edenler pratik kadınlar;
 Ama klasik bir yanları da vardır. Kendi başlarına otomobil tekerleği değiştirebilecek kadar beceriklidir.  Yine de yanlarında bir erkek varsa kadınlıklarını hatırlayıp işleri ona teslim etmekten çekinmeler.
 Klasik deri sandaletçiler yavaş hayat ister;
 Hayat onlar için bir tatil köyü gibidir. Sanki bir adada yaşıyormuşçasına günleri sakin ve huzurlu geçer. Bugünün işini yarına bırakmaktan çekinmezler. Çevreleri bu yavaşlığı sevmese de, onlara sık sık hayatın koşturmacadan ibaret olmadığını hatırlatırlar. Onları zorlamayacak, günlük ritimlerini hızlandırmayacak işler yapmayı severler. İç güzelliğe önem veren, sakin hayat tarzından hoşlanan erkeklerle iyi anlaşırlar. Erkeklerin sportif olmaları da tercih sebebidir.
 Babetsever kadınlar çalışkan öğrencilerden çıkar;
Çalışkan bir öğrencilik geçirmişlerdir.  Uzun süreli ilişkileri olur. Sürtüşmelerde arabuluculuk görevini hep onlar üstlenir. Herkes tarafından sevilirler. Arkadaş grubunun temel taşlarından sayılırlar. Ama sıkıcı değildirler. Arada sırada karakter dışı şeyler yapmaktan da hoşlanırlar. Düzeni severler. Hayatlarının rutini olmasını ister am yaratıcılıktan ödün vermekten de kaçınırlar. Hayatlarını kolaylaştıran, kendine güvenli ve komik erkekleri beğenirler.
 Spor ayakkabıdan şaşmayanlar ironiden hoşlanır;
Onlar hızlı hareket eden kadınlardır. Şehri onlarla keşfetmeye hazır, eğlenceli, uyumlu ve sarkastk erkekleri tercih ederler.
 Bez spor pabuç fanları hayalperesttir;
 Sakin ve çekingendirler. Yaratıcı yanları çok gelişmiştir. Sanatla yakından ilgilenirler. Çok sosyal değildirler ama çevreleri dolayısıyla bütün davetlere çağırılırlar. Beraber oldukları kişilerin de rahat, özgürlüklerine düşkün olmaları gerekir.
 Leofer ayakkabı kadınları pratik ve beceriklidirler;
Eğlenmeyi arkadaşlarla vakit geçirmeyi ve onların sorunlarıyla ilgilenmeyi severler. Tutarlı, ayakları yere basan, elinden her iş gelen ama bir o kadar da eğlenceli erkekleri beğenirler.
 Oxford giyenler kendileriyle barışıktır;
 Maskülen ve feminen stilleri karıştırmaktan çekinmeyen, gözlemci ve hayatı ciddiye alan kadınlardır. Yalnız zaman geçirmeyi severler. Bu kadınların feminen taraflarını ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecek birilerine ihtiyaçları vardır. Yeni fikirlere açık, modern ama aynı zamanda klasikten de zevk almayı bilen erkekleri beğenirler. (kaynak; Vogue Türkiye Eylül 2012 sayısı)
 Gördüğünüz üzere birçok çeşit ayakkabı ve insan tipi resmedilmiş. Ben okurken a bu bana uyuyor ama bu bana uymuyor diyip durdum. Ama şunu kesin biliyorum. Yüksek topuklu çizme sever bir kadın kesinlikle değilim. Babet ve bootielerinden de asla vazgeçmeyen bir kadınım.
   Siz hangisisiniz acaba?
                      Mutlu ve Püsküllü Belalardan uzak haftasonları diliyorumJ

                                   http://puskulunbelasiolmayageldim.blogspot.com/


Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Su ara ennn cok topuklu bootie seviyorum:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki Peli'ciğim çocuk da yapıyorsun kariyr de:) Hyırlı ugurlu olsun:)

      Sil
  2. Ayakkabı seçimi ruh halimi yansıtıyorsa bu istatisliklere göre sanırım benim değişken bir ruh yapım var :) belkide tüm kadınların öyle zaman zaman spor zaman zaman topuklu babet tümünnü kullanıyoruz ama yinede post'u ilk açtığımda babet diyesim gelmişti teşekkürşer :)

    YanıtlaSil
  3. Kendimi farklı şekilde yorumladım ,güzel bilgiler,teşekkürler tatlım :)

    YanıtlaSil

Lütfen Sadece Konu ile ilgili yorumlar yapınız.
Yazdığınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak için yorum kutusunun altındaki E-Posta yolu ile abone ol; yazısına tıklayınız.