Recents in Beach

Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edelim?

Ayakkabı seçerken nelere dikkat ederiz hiç düşündünüz mü?
 Tasarımına mı, ergonomisine mi, kıyafetlerimize göre mi, topuk boyuna göre mi? Elbette bu kriterler hepimize göre değişir. Ben geçtiğimiz yıl topuk boyuna ve tasarımına göre seçiyordum sonra ne mi oldu? Özellikle dizlerimin altında ve bileklerimde ciddi ağrılar hissettim topuklu ayakkabı üzerinde geçen 1 yılda. Daha sonra da bir süre ara verip vücudumu dinlendirmeye karar verdim. Daha çok özel günlerde giymeyi tercih ediyorum.  
 Peki, topuklu ya da normal ayakkabı seçerken nelere dikkat edelim? Sağlık açısından en önemli husus ayak yapımızdır. Halk arasında taraklı ayak denilen, tarak kemiğinin dışarı olmasıyla oluşan ayak yapısında özellikle ayakkabı zor bulunuyor. 1 numara ayakkabı almak düz ayakkabılarda çözüm olabiliyor ancak topuklu ayakkabılarda bu tür şeyler söz konusu olamıyor ekstradan daha küçük ayakkabı almak gerekiyor. Ne yapalım; öncelikle ayakkabılarınızı internetten almayın. Ayakkabı alışverişine özel bir gün ayırın. Gittiğiniz yerde mutlaka ayakkabıyı deneyin baktınız sıkıyor sakın açılır diye almayın yok öyle bir şey. Bu konuda özellikle ergonomiye önem veren markaları tercih edin. Nike ve Reebok gibi. Düztaban ayakkabılardan uzak durun Converse gibi. Taraklı olan bölgede nasıra sebep olabilir. Sivri burunlu ayakkabılara yaklaşmayın bile ayrıca yüksek topuklarda yük tamamen ayağın ön kısmına bineceği için çok yüksek topuktan uzak durun.

 Topuklu ayakkabı tercih seçimlerimizde de öncelikle dikkat etmemiz gereken şey herkesin bir topuk boyu olduğudur. Çok kısa boyluysanız ve çok yüksek topuk tercih etmeyiniz. Bu bel sağlığınız açısından çok zararlıdır. Ayrıca giydiğiniz her 1 cm yüksek topuk hareket manevranızı kısıtlar. Kısa boyluların maksimum 7-8 cm ‘ye kadar çok uzun bayanların ise çok kısa topuklardan kaçınıp minimum 7 cm kullanmalarını tavsiye ederim. Uzun boylu hanımlarda kısa topuklar daha çok topuklu ayakkabısı giymiyor hissi uyandırıyor.
 Tasarım konusunda ise özellikle tek kullanımlık şeylerden uzak durmanız. Her 2 ayda bir sezon değişiyor ve moda dediğimiz kavram çok ilgin şeyleri önümüze seriyor. Dolabınızda kilit parçalar bulundurun. Siyah bir ayakkabı ya sade deri ya da süet, kırmızı bir ayakkabı belki rugan iddia istediğimiz zamanlarda kullanabilmemiz için, sağlam bir spor ayakkabısı, bir adet klasik düz ayakkabı ve bir adet sandalet.  Bu ihtiyaçlar elbette yaptığınız işe göre değişir.
 Hepinize Püsküllü Belalardan uzak, mutlu günlere ve sağlıklı ayakkabılara yakınlıklar diliyorum.
                                     http://puskulunbelasiolmayageldim.blogspot.com/

Yorum Gönder

0 Yorumlar